Kontrol ve Otomasyon Mühendisleri ne iş yapar?

Kontrol ve otomasyon mühendislerinin günümüz dünyasında hemen her konuda yeteneklerini uygulayabileceği alanlar olması, onlara iş hayatlarında geniş çalışma olanakları sunar. "Kontrol ve Otomasyon Mühendisleri", kontrol sistemleri tasarlayan ve üreten endüstriyel otomasyon sektöründe araştırma, tasarım ve üretim mühendisi olarak veya çeşitli fabrikalarda bakım, onarım ve endüstriyel işletme hizmetlerinde çalışabilirler.

Gerek İTÜ Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği gerekse İTÜ Kontrol ve Otomasyon Yüksek Lisans öğrencileri mezun olur olmaz rahatlıkla iş bulabilmekte, hatta bir kısmı henüz öğrenciyken çalışmaya başlamaktadır.

Kontrol ve otomasyon mühendisleri, ayrıca kontrol sistemlerini tasarlayan ve üreten, küçük ve orta ölçekli işletmelerde araştırma, tasarım ve üretim mühendisi olarak çalışabilirler. Bu programı bitiren öğrenciler küçük bir sermaye ile otomasyon ve bilişim sektörüne ilişkin kendi işlerini kurma olanağına da sahiptirler.

Kontrol ve otomasyon mühendisliği yüksek lisans programından mezun olanlar öğrenciler, İTÜ’de, diğer üniversitelerde veya yurtdışında doktora programlarına devam ederek akademik kariyer de yapabilirler. ABD, Kanada, Almanya, Finlandiya, Hollanda, İtalya, İngiltere, Japonya gibi pek çok ülke doktora öğrenimine devam edebilecekleri yerler arasındadır.

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü'nden mezunlarımızın çalıştığı bazı şirketlerin web siteleri aşağıda verilmiştir.

http://www.control.com/
http://www.automation.siemens.com/_en/portal/index.htm
http://www.sea.siemens.com/sitrain/
http://www.schneiderelectric.com/
http://www.abb.com/automation/
http://www.moeller.net/
http://www.controltech.com/
http://www.rockwell.com/
http://www.easthillsinstruments.com/
http://www.automation-direct.com/
http://www.omron.com/

Ana menüyü kullanarak, yüksek lisans programları hakkında detaylı bilgiye ve mezunlarımızın görüşlerine ulaşabilirsiniz.