Haberler & Duyurular

Yarı-Otonom Elektrikli Tekerlekli Sandalye

by Irmak Akkaya | Tem 20, 2017
Bölümümüz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Volkan Sezer’in yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK destekli 215E140 numaralı ve "Kafa Hareketleriyle Kontrol Edilebilen Yeni Nesil Yarı Otonom Elektrikli Tekerlekli Sandalye Geliştirilmesi" isimli Tübitak projesi, Temmuz 2017 itibariyle tamamlanmıştır.

Bölümümüz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Volkan Sezer’in yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK destekli 215E140 numaralı ve "Kafa Hareketleriyle Kontrol Edilebilen Yeni Nesil Yarı Otonom Elektrikli Tekerlekli Sandalye Geliştirilmesi"  isimli Tübitak projesi, Temmuz 2017 itibariyle tamamlanmıştır.

Projede, boyundan aşağısı felç olan ya da ellerini kullanamayan insanlar için yarı-otonom bir elektrikli tekerlekli sandalye geliştirilmiştir. Projede, engelden kaçma, hız planlama ve örüntü tanıma problemlerine yönelik yeni metodlar geliştirilmiş ve sandalye üzerinde başarıyla uygulanmıştır. Yapılan geliştirmelerin bir kısmı, “IEEE International Conference on Advanced Intelligent Mechatronics (AIM-2017)” ve “IEEE Conference on Cognitive and Computational Aspects of Situation Management (COGSIMA-2017)” konferanslarında sunulmuştur.

Yarı-otonom sistemin çalışmasına ve örüntü tanımaya yönelik sonuçlar, aşağıdaki bağlantılardan izlenebilir