Haberler & Duyurular

Robotların Buluşma Noktası İTÜ

by Irmak Akkaya | Nis 26, 2018
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen İTÜ Robot Olimpiyatları, 12 – 13 – 14 Nisan’da İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen İTÜ Robot Olimpiyatları, 12 – 13 – 14 Nisan’da İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

itu-ro-2018-(1)

Türkiye’nin dört bir yanından ve İran’dan katılım sağlayan robotik ve yapay zekâya meraklısı ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri, bu yıl da İTÜ misafirliğinde heyecanlı ve eğlenceli 3 gün geçirdi. 651 robotun kaydının alındığı İTÜ Robot Olimpiyatları (İTÜRO) tarihinde ilk kez robotik alanında enlerin belirlendiği “Robotik Ödülleri”ni düzenledi. Robotik Ödülleri’nin kazananları, “Robotik Alanına En Çok Katkı Yapan Şirket”: Fanuc ve “Robotik Alanında En Çok AR-GE Yapan Kurum”: Koç Üniversitesi Robotik ve Mekatronik Laboratuvarı oldu.

itu-ro-2018-(3)

Robotlar 10 farklı kategoride yarıştı

İTÜRO 2018 kapsamında düzenlenen 10 farklı kategorideki yarışlar ile hem robotik alanına ilgi duyan gençlerin katılımının arttırılması hem de yarış içi heyecanın tetiklenmesi hedeflendi. Olimpiyatlarda; merdiven çıkanlardan inşaat yapanlara, renk seçen robotlardan trafikte yolunu bulanlara kadar birbirinden farklı alanlarda faaliyet gösteren robotlar yer aldı.

itu-ro-2018-(2)

Robotik meraklıları bir araya geldi
İTÜ Robot Olimpiyatları 2018 kapsamında; yapay zekâ, endüstriyel üretimde robotlar, fiziksel insan robot etkileşimi, robotlar ve araçları gibi konuların anlatılacağı seminerler ve robot etiği paneli de yer aldı. Bu etkinlik ile öğrenciler, Türkiye’de robotik teknolojilerinin gelişimine uluslararası iletişim ve etkileşim sağlayan ve robotik alanında çalışma yapmakta olan Massachusetts Institute of Technology (MIT), University of California (UCLA) ve Berkeley’den katılan akademisyenler ve endüstri temsilcileri ile bir araya gelme fırsatı buldu. Dünyadaki teknolojik gelişmeler doğrultusunda robotik alanında yapılan çalışmalar ile ilgili 3 gün boyunca bilgi ve deneyim aktarımında bulunulmasının ve yarışma sonuçlarının açıklanmasının ardından etkinlik sona erdi.

Detaylı bilgi için tıklayınız.
Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi